Skötselråd

När du hittat favoritjeansen vill du förstås att de ska hålla länge, länge. Här har vi samlat skötselråd och annat ”bra att veta” för att dina jeans ska få ett långt och vackert liv. 

Hur var det nu
med tvätten?


Det finns nästan lika många tvättråd som jeansbärare. Om man ska koka ner den samlade visheten till ett par råd som funkar i alla lägen så är det:

1.) Undvik att tvätta. 
2.) När du tvättar - kör max 30 grader.
3.) Tvätta byxorna ut och in. 
4.) Använd ALDRIG torktumlare.
5.) Häng upp till dropptork, men vrid tillbaka så rätsidan är utåt. 

Jeansen slits snyggare och behåller sin färg ju längre tid man väntar med att tvätta dem. Häng ut dem på vädring och försök att punktmarkera de fläckar som uppstår.

Skötselråd
Skötselråd

Rå denim – så
funkar det. 


Om du vill att dina jeans ska bli ett med din personlighet köper du dem råa. Raw denim är helt obehandlat och har alltså inte förtvättats på något sätt eller genomgått någon annan patina-behandling. Så fort du drar på dig dem börjar de få en helt unik look. Jeansen kommer bli en reflektion av dig. Hur de slits beror på hur du rör dig, vad du gör, om du har snusdosan i bakfickan eller inte. Fundera inte ens på att tvätta dem under de sex första månaderna. Då är jobbet ogjort och de får en trist glanslös yta. Chansen är stor att när du väl provat rå denim kommer du aldrig vilja ha några andra byxor. 

Bada med brallorna?


Japp, det är faktiskt ett vanligt förekommande knep bland denimheads. För att få den perfekta passformen kan du dra på dig jeansen och hoppa ner i badet en stund. Använd kanske lite tvål eller såpa, annars bara ljummet vatten. Låt sedan byxorna vara kvar på och självtorka medan du pysslar med annat. Står du inte ut med den omkramande känslan kan du hänga upp dem till dropptork. Tvättar du dem enbart på det här sättet kommer de sitta som en smäck. Och så är det ju kul också. 

Skötselråd

Följ oss på Instagram: @jeansbolaget